NE PRIEKAIŠTAS

     “L. L.” birželio mėn. “Jaunoji karta ir lietuviškumas” str. jaunimo atstovė pasisako, kad daugelis jaunų žmonių mažai orientuojasi gyvenime, nes nesą pavyzdžių. Daromas priekaištas ir katalikų Bažnyčiai, kad neduodanti pavyzdžių, koks turėtų būti mūsų laikų šventasis ar mūsų laikų katalikas... Jaunieji jau daug atpažino vyresniųjų negerovių, todėl turi nedelsdami ryžtis iš jų išsivaduoti. Nesiorientavimas, neramumas, abejojimas, bailumas, nuobodumas, beviltiškumas ir daug kitų blogybių yra vaisiai netinkamo gyvenimo.

J. Kaknevičius, Toronto

Ano straipsnio autorė A. Skirmuntaitė jokio priekaišto katalikų Bažnyčiai nedaro, tik tvirtina, kad tokių pavyzdžių nėra ir paaiškina kodėl. Čia pacituojame jos žodžius: "Todėl daugelis jaunų žmonių mažai orientuojasi, kas jie turėtų tapti, nes pasaulis, kuriame jie turės gyventi, dar neįsivaizduojamas, o gyvenimo pavyzdžių jam šiuo metu nėra (lygiai, kaip sakysime, katalikų Bažnyčioje, šiame atsinaujinimo amžiuje jos orientacijai į pasaulį keičiantis, šiuo metu nėra pavyzdžių, koks turėtų būti mūsų laikų šventasis ar mūsų laikų katalikas)”. ("L. L.” 1964, birželis, i8() psl.). Iš šio sakinio aišku, kad ne Bažnyčia kaltinama, bet pats laikų kitimas laikomas pavyzdžių trūkumo priežastimi, tarsi naujiems laikams reikėtų naujų (dar nebuvusių, taigi neįmanomų) pavyzdžių. Šis pastarasis tvirtinimas diskutuotinas: argi negalima laikyti Dooley, Albert Schweitzer, Teilhard de Chardin, Henri Perrin (minimo pereitame ir šiame numeryje) pavyzdžiais moderniems žmonėms, kad ir jaunuoliams?   — Red.

     Apsidžiaugiau radęs tiek daug apie L. K. M. Akademijos suvažiavimą.

     “Gyvenimui tekant” skyrių skaitau su įdomumu.

(Inž.) P. Baltakis, San Diego

VIENAS IŠ KETURIŲ

     Žaviuosi “Laiškais Lietuviams”. Tai vienas iš ketverto žurnalų, kuriuos perskaitau ištisai — nuo pirmo iki paskutinio puslapio.

Saulė Palubinskienė

     "Laiškams Lietuviams?’ garbė priklausyti prie to ketverto.   — Red.

ERDVĖS REIKŠMĖ

     “Laiškai” įdomūs. Tik prašau nepalikti pusę puslapių tuščių.

]. K., Australija

     Erdvė yra ne tik tam, kad ji būtų užkimštai pripildyta, bet ir tam, kad išryškintų užpildytas vietas ir kad būtų kur akims atsigaivinti.

     Medžiagos kiekybė dėl to nenukentėjo: šiuo metu, pritaikius šriftą, jos talpiname šeštadaliu daugiau, negu prieš metus.    — Red.

PATAISA

     Šių metų rugsėjo mėn. 263 psl. priešpaskutinis sakinys pataisytinas: “Šioji kūryba yra galutinė fazė kasdieninio ruošimosi, kurio metodika prasideda anksti rytą, garsiai skaitant prancūzų ir vokiečių poezijos veikalus, meno istorijos ir teatro, kritikos studijomis, detaliu muziejų ir bibliotekų turinio peržiūromis visur atidžiai ieškant tikrojo žodžio...” ir t. t.