LAIŠKAI LIETUVIAMS — Tėvų Jėzuitų leidžiamas religinės ir tautinės kultūros mėnesinis žurnalas.

Vyriausias redaktorius: Kęstutis Trimakas, S. J. Redakcinis kolektyvas: Jonas Borevičius, S. J., Birutė Bulotaitė (techninė redaktorė), Gintarė Ivaškienė, Algimantas Kezys, S. J. (foto redaktorius), dr. Arūnas Liulevičius, Aušrelė Liulevičienė, Vaclovas Kleiza, Gintautas Sabataitis, S. J., Juozas Vaišnys, S. J. Administratorius — Petras Kleinotas, S. J. Viršelis ir vinjetės — Algirdo Kurausko. Adresas: 2345 West 56th Street, Chicago, Illinois 60636. U.S.A. Telefonai: RE 7-8400 ir RE 7-8401. Spaustuvė — Immaculata Press, Putnam, Conn. Prenumerata metams — $4.00. Atskiro numerio kaina — $0.40.

LETTERS TO LITHUANIANS. Published monthly except July and August, when bi-monthly, by The Jesuit Fathers of Della Strada, Inc. Yearly subscription $4.00, single copy 400. Entered as second class matter and 2nd class postage paid at the Post Office, Chicago, Ill. and additional office of mailing in Thompson, Connecticut.

VASARIS * 1967 * FEBRUARY * Vol. XVIII Nr. 2

GYVENIMUI TEKANT * * *    46

SIBIRO TREMTINIŲ MALDA Iš Sibiro maldaknygės    48

VIEŠPATIES TARNO POEMA V. Bagdanavičius, M.I.C.    50

UNIVERSITETŲ MŪRAI IR DVASIA V. Skrupskelytė    54

EILĖRAŠČIAI M. Viltis    58

JĖZUITŲ SUVAŽIAVIMAS — II B. Markaitis, S. J.    60

JIE MYLĖJO DIDŽIĄJA MEILE — I A. Grauslys    62

JAUSKIS KAIP NAMIE J. Ignatonis    70

ATSINAUJINANČIOJ BAŽNYČIOJ: Naujos įstaigos. Universitetai. Teologui pasitraukus.

Katekizmas. Ieškant ryšio ir prasmės didmiestyje A.L.    72

MŪSŲ JUBILIEJINIAI 1968 METAI V. Kleiza    75

PASISAVINTI PRISIKĖLIMO JĖGĄ M. Quoist    76

PRIE ŠEIMOS ŽIDINIO: Minčių venigretas apie vedybas. Kaip negadinti savo vaikų? Paruošė K. T.    78

TAVO PIRMOJI CIGARETĖ G. Ivaškienė    80

IŠKARPOS IŠ ANAPUS M. Banėnas    82

“DANUTĖ STOVYKLAUJA” (rec.) B. Mažeikienė    85

SKAITYTOJO ŽODIS    86

EKRANO MIRGESY: Georgy Girl. Kelionių filmai. D. Lukienė    87

Filmus suglaustai vertinant * * *    88

Šio numerio iliustracijos. Dailės darbai: Nežinomo vilniečio Sibiro tremtinio (49), A. Korsakaitės ir Valeškos meno studijos (50, 53), P. Jurkaus (58) ir J. Daugvilos (66, 67, 77, 79); Valeškos studijos restauruotos šv. Filomenos bažnyčios vidaus modelis (68); Alg. Kezio, S. J., nuotraukos (54, 57, 65, 81).

IŠ kainos, iš aukų ir iš kančios suprantama, kiek kokia vertybė žmonių branginama. Norint sužinoti kieno vertę, klausiama: Ar tai daug kainavo? Ar už tai kas daug atsižadėjo? Ar daug iškentėjo? O už tėvynės laisvę ir gerovękokia kaina? Kiek aukota ir tebeaukojama? Kiek iškentėta ir tebekenčiama? Į tai teatsako Sibiro lietuvaičių maldavimai (žr. šio “L. L.” nr. 48 psl.), tremtinė Aušros Vartų madona (49 psl.) ir į tautos tragediją įsijautusio poeto eilės (58 psl.).