Spausdinti

THE SAND PEBBLES. Istorija apie jūreivį Jake Halmon (Steve McQueen) amerikiečiu karo laive “San Pablo”, patruliuojančiame 1926 m. kiniečių Yangtze vandenyse. Filmas puikus, dramatiškas, su puikiais gamtovaizdžiais iš Taiwano, vertas suaugusiųjų ir vyresnio amžiaus jaunimo dėmesio.

THE SHAGGY DOG.Smalsus jaunuolis (Tommy Kirk), beeksperimentuodamas, pavirsta šunimi. Naujoj padėty išgąsdina tėvus ir sujaukia šnipų planus. Nuotaikingas.

SHE AND HE.Tokijo priemiestyje gyvenančioje jaunoje vedusiųjų poroje kyla nesusipratimų, kai žmona susidraugauja su skudurų rinkėju ir maža akla mergyte, kuria jis rūpinasi. Suaugusiems ir jaunimui įdomus japonų gamybos filmas su paraštėmis anglų kalba.

SHOOT LOUD... LOUDER, I DON’T UNDERSTAND.Kvaila italų komedija, kurioje Marcello Mastroianni vaidina skulptorių, planuojantį žmogžudystę. Filmas spalvotas su paraštėm anglų kalba. Šiaip sau suaugusiems ir jaunuoliams. Netinkantis vaikams.

THE SHOP ON MAIN STREET.Originali ir gerai suvaidinta čekoslovakų tragikomedija, jautriai atvaizduojanti demoralizuojančią nacių režimo įtaką viename Čekoslovakijos kaimelyje. Paraštės anglų kalba. Labai puikus filmas suaugusiems ir subrendusiems jaunuoliams, bet netinka vaikams.

SNOW WHITE AND THE SEVEN DWARFS. Puikiai Walt Disney filmų studijos nupiešta populiarioji Grimų pasaka. Baisioji ragana gali pačius mažiausius ir nugąsdinti, bet bendras filmo vaizdų švelnumas ir kitų charakterių patrauklumas tai atbalansuoja.

SPARTACUS.Autentiškai atkurtas 73 m. prieš Kr. Romos Imperijoje įvykęs vergų sukilimas, vadovaujant gladijatoriui Spartacui (Kirk Douglas). Veikalo užnugarį sudaro dviejų politinių jėgų kova, kurias atstovauja Gracchus (Charles Laughton) ir Crassus (Laurence Olivier). Rodomas to laikotarpio realus žiaurumas yra per aštrus vaikams, bet suaugusiems ir jaunuoliams šis spalvotas filmas vertas pamatyti.

THE SPY WITH A COLD NOSE.Neapsukrus šnipas-agentas mėgina įtaisyti mikrofoną prie šuniuko, kuris bus anglų dovanotas rusams. Įdomi, spalvota komedija, tinkanti suaugusiems ir jaunuoliams, bet ne vaikams.

SWEET LOVE, BITTER.Komiko Dick Gregory pirmas mėginimas įeiti į filmo aktorius pasireiškia banalia melodrama apie tarprasinį bendravimą. Filmas suaugusiems šiaip sau, bet netinka nei jaunuoliams, nei vaikams.

THE SWINGER.Neskoningas Ann-Margaret pasirodymas, kuriame ji apsimeta jaunuole nusikaltėle tam, kad jos apysakos būtų priimtos spausdinti nešvankiame žurnale. Filmas menko lygio, visai netinkantis jaunuoliams ir vaikams.

SWORD OF DOOM.Žiaurus japonų gamybos filmas apie psychopatą - žudiką samurajų. Paraštės anglų kalba. Filmas netinka jaunuoliams nei vaikams; patiks tik tiems, kurie mėgsta tokio tipo filmus.

THE TAMING OF THE SHREW.Elizabeth Taylor ir Richard Burton gyvai atlieka savo vaidmenis šioje Shakespearo komedijos spalvingoje filmo versijoje. Filmas puikus suaugusiems ir subrendusiems jaunuoliams, bet netinka vaikams.

TAMMY AND THE MILLIONAIRE.Šis paprastos mergaitės Tammy filmų tęsinys yra praradęs patrauklų natūralumą dėl nevykusių situacijų ir perdėto “hillbilly” dialekto. Tammy (Debbie Watson) pasamdoma vietinio milijonieriaus už sekretorę. Veiksmas sukasi apie kaimynę, kurį, norėdama savo dukrą supiršti su milijonieriaus sūnumi, vis ieško priekabiu prie Tammy. Filmas silpnokas.

TEENAGE REBELLION.Šis falsifikuotas pseudo-dokumentinis filmas mėgina įtikinti žiūrovus vykstančia pasaulinio masto hedonistine jaunimo revoliucija. Rodomos scenos iš narkotiku baliukų Greenwich Village, riaušių ant Sunset Strip, lytinio pakrikimo Tokyo, Romoje, Paryžiuje ir Londone; mėginama įrodyti, kad tai reprezentuoja visą jaunuomenę. Dirbtinos scenos pateiktos už tikras, o tikros neteisingais paaiškinimais iškraipomos. Nevertas dėmesio filmas, visai netinkantis jaunuoliams nei vaikams.

THAT TOUCH OF MINK.Dar viena Cary Grant ir Doris Day komedija, kurios intrigą sudaro klaustukas — ar ji jam pasiduos? Filmas vis dėlto gana juokingas ir gal įdomus suaugusiųjų publikai. Jaunuoliams ir vaikams neleistinas.