Spausdinti

FILMAI

FINIAN’S RAINBOW. Šiame muzikiniame spalvotame filme savo magišku žavesiu suspindi Fred Astaire. Puiki pramoga visai šeimai, tiek suaugusiems, tiek vaikams.

FUNNY GIRL. Barbra Streisand nepaprastai puikiai atkuria Fanny Brise, iš paprastos Niujorko mergaitės tapusią Ziegfeldo teatro žvaigžde. Savo puikia vaidyba ji sukelia ir ašaras, ir juoką žiūrovams, stebintiems Fanny laimėjimus teatro karjeroj ir nepasisekimus asmeniniam gyvenime. Vienas geriausių paskutiniais keleriais metais pastatytų muzikinių filmų. Puiki pramoga suaugusiems ir jaunimui.

THE GREEN BERETS.Sentimentalus ir nerealistiškas filmas su John Wayne apie Vietnamo karą. Šiaip sau.

HALF A SIXPENCE.Arthuro Kippso istorija — nuo vargingos vaikystės iki turtų. Gera Tommy Steele vaidyba. Šis kiek per ilgas spalvotas filmas gali būti gana gera pramoga visiems.

HANG ’EM HIGH.Šiame gana gerai pastatytame spalvotame filme lengvesniu būdu traktuojamas vakariečių pionierių teisingumo įstatymas. Tik jaunesniems netinkamas dėl rodomo žiaurumo.

THE HEART IS A LONELY HUNTER.Dėmesį pagaunantis filminis Carson McCullers romano pastatymas apie kurčio nebylio pastangas išsivaduoti iš vienišumo. Puiki Alan Arkino vaidyba pagrindiniame vaidmenyje. Tinka suaugusiems, bet ne vaikams nei jaunimui.

HELGA.Vokiečių gamybos labai realistinis lytinio auklėjimo filmas. Ne pramogai, bet faktiškai informacijai.

HOW SWEET IT IS.Gana juokinga komedija apie vyresniosios ir jaunesniosios kartų konfliktą šeimoj, kurioj sūnus užsinori sekti hip-pius.

HUNGER.Gerai suvaidintas realus ir suaugusiems įdomus filmas (su prierašais anglų kalba) apie badaujantį rašytoją.

I LOVE YOU, ALICE B. TOKLAS.Pramoginė satyra su Peter Sellers apie šiuos laikus — tiek apie sukarikatūrintą amerikiečių visuomenę, tiek apie hlppius. Neperšamas joks moralinis sprendimas apie hlppių narkotikų ir sekso naudojimą, tik filmo gale lyg paaiškėja, jog individualybė ir laisvė glūdi kažkur kitur. Suaugusiems.

INADMISSABLE EVIDENCE.Šneki britų gamybos drama išsivysto į psichologinį gynimą vieno asmens, kuris, nors turėtų, tačiau negali pasikeisti. Puiki Nicol Williamsono vaidyba. Tinkama suaugusiems.

INTERLIUDE.Laikinis romansas tarp šeimą turinčio garsaus dirigento (Oscar Werner) ir jaunos žurnalistės (Barbara Ferris), — iki abu supranta intymios draugystės beprasmybę. Suaugusiems.