Spausdinti

TARPTAUTINIS EUCHARISTINIS KONGRESAS

     Ateinančiais metais (1973) Australijoje, Melbourno mieste, įvyksta 40-tasis Tarptautinis Eucharistinis Kongresas. Jis prasidės vasario 18 d., sekmadienį, ir baigsis vasario 25 d. Į šį kongresą yra pažadėjęs atvykti popiežius Paulius VI. Taip pat žada atvykti vysk. V. Brizgys ir vysk. A. Deksnys. Kviečiame visus lietuvius iš įvairių kraštų kongrese dalyvauti. Tegul ir mūsų tauta pasirodo esanti gyva, religinga ir lygiateisė dalyvauti tarptautiniame sąjūdyje.

     Kongresui jau yra uoliai ruošiamasi. Ruošimo komitetui vadovauja Melbourno arkivyskupas J. R. Knox. Ir kitos tautybės, jų tarpe ir lietuviai, turi savo komitetus. Vasario 18 diena skiriama įvairioms tautybėms. Mes, lietuviai, drauge atšvęsime ir Vasario 16-tąją. Nors Melbourno miestas yra didelis, bet viešbučiai bus, be abejo, užpildyti, tad norintieji dalyvauti lietuviai tesikreipia į savo gimines, draugus bei pažįstamus, kad turėtų kur apsistoti. Lietuviai yra pasiruošę savo tautiečius nuoširdžiai priimti. Visais kongreso reikalais galima rašyti šiuo adresu: Kongreso komitetas, 18 Henry St., Kensington, Vic. 3031, Australia.

ATSIUSTA PAMINĖTI

LIETUVIŲ POEZIJA išeivijoje 1945-1971. III tomas. Redagavo Kazys Bradūnas. Išleido “Ateitis”. 672 psl., kieti viršeliai, kaina 13 dol. Lietuvoje yra išleisti du “Lietuvių poezijos” tomai. Kadangi dėl visiems žinomų priežasčių ne visi mūsų poetai buvo sudėti į tuos du tomus, o kai kurie, nors ir įdėti, bet “nuskriausti”, įdedant ne pačius geriausius ir charakteringiausius jų eilėraščius, tad čia, išeivijoje, yra išleistas III “Lietuvių poezijos” tomas, stengiantis taip nukopijuoti visą išorinę tų dviejų Lietuvoje išleistų tomų išvaizdą, kad atrodytų natūralus jų tęsinys. Kad į tuos du tomus neįdėtų ar kitaip neįvertintų mūsų poetų eilėraščiai išeivijoje yra išleisti atskira knyga, tai reikia tik džiaugtis, bet kad ji pavadinta trečiuoju tomu, visiškai nukopijuojant ten išleistų knygų išvaizdą, tai tiek čia, išeivijoje, tiek ir Lietuvoje, manome, yra ir bus kontroversinis klausimas. O gal kai kam ateis į galvą leisti ir IV tomą tokiu pat būdu?

Kipras Bielinis. GANA TO JUNGO. Atsiminimai. Išleista Kipro Bielinio ir Amerikos Lietuvių Socialdemokratų Sąjungos fondo lėšomis 1971 m. Viršelis Kęstučio Čerkeliūno. 492 psl., kaina 5 dol.

A. Saulaitis, S. J. SKAUTŲ UŽSIĖMIMAI. L. S. S. Skautų Brolijos leidinys, 1971 m. 342 psl., kaina nepažymėta. Sutelkta labai daug įdomios medžiagos skautiškiesiems užsiėmimams, taip pat galima rasti ir skautiškosios ideologijos bei metodologijos minčių.

NAUJOJI VILTIS. 1971-72 m., nr. 3. Politikos ir kultūros žurnalas. Leidžia Lietuvių Studentų Tautininkų Korporacija Neo-Lithuania ir Amerikos Lietuvių Tautinė Sąjunga. Redaguoja: dr. Jonas Balys, Aleksas Laikūnas ir dr. Bronius Nemickas.