ATSIŲSTA PAMINĖTI

Nijolė Jankutė. KELIONĖ Į SEPTINTĄ STOTĮ. Iliustravo Nijolė Vedegytė-Palubinskienė. Išleido Akademinės Skautijos leidykla 1973 m. JAV LB Švietimo Taryba pripažino šią knygą tinkama naudoti lituanistinių mokyklų penktame ir šeštame skyriuje.

Aloyzas Baronas. ABRAOMAS IR SŪNUS. Premijuotas romanas. Išleido Liet. Knygos Klubas 1973 m. Viršelis Kazio Veselkos. 206 psl., kaina 4.50 dol.

Zenta Tenisonaitė. PAVASARIS IR AŠ. Eilėraščiai. Išleido Nida Anglijoje. 48 psl., kaina 2 dol.

Janina Narūne. LINELIAI. Eiliuotas pasakojimas apie linus su spalvotom iliustracijom, pieštom Zitos Sodeikienės. Knygelė skiriama mažiesiems. Išleido JAV LB Švietimo Taryba 1973 m. 24 psl., kaina nepažymėta.

Bronis J. Kasias. THE USSR-GERMAN AGGRESSION AGAINST LITHUANIA. Vyriausio Lietuvos Išlaisvinimo Komiteto pastangomis ir Tautos Fondo lėšomis išleista dokumentinė knyga anglų kalba. Robert Speller & Sons, Publishers, Inc., New York, 1973. Kieti viršeliai, 544 psl., kaina 15 dol. Knygoje yra labai daug įdomios dokumentinės medžiagos, taip pat įdėtas ir Lietuvos žemėlapis.

MEDICINA, lapkritis, 1972. Pasaulio ir Amerikos Lietuvių gydytoju organas, nr. 4. Redaktorius — dr. Henrikas Armanas, 1934 Wilkens Ave., Baltimore, Md. 21223. Yra įdomių straipsnių įvairiais medicinos klausimais ir ypač daug informacinės medžiagos iš lietuvių gydytojų gyvenimo su daugeliu iliustracijų. Išeina kas keturi mėnesiai. Metinė prenumerata — 10 dol.

LIETUVOS TIKINTIEJI ŠAUKIASI PAGALBOS

     Pavergtoje Lietuvoje komunistai žiauriausiai persekioja tikėjimą ir tikinčiuosius. Daug bažnyčių atimta, o už likusias reikia mokėti didelius mokesčius. Persekiojamai Bažnyčiai Lietuvoje pagelbėti 1960m. įsikūrė L.K. Religinė Šalpa — lietuvių kunigų korporacija. Šalpos darbui stiprinti ir plėsti 1972m. buvo įsteigta Religinės Šalpos rėmėjų-pasauliečių organizacija, veikianti savarankiškai, bet vieningai su Religine Šalpa. Nariais rėmėjais gali būti visi, kurie aukoja bent 5 dol. metams, amžinieji nariai — 100 dol., mecenatai — 1000 dol. Įrašant mirusiuosius, aukojama 25 dol.

     Už visus gyvuosius ir mirusius narius aukojama daugybė šv. mišių. Ypač už savo geradarius meldžiasi persekiojami tikintieji Lietuvoje.

     Kviečiame visus įsijungti į Religinės Šalpos rėmėjus. Aukas siųsti šiuo adresu: Religinės Šalpos Rėmėjų Vyriausiajai Valdybai, 6825 S. Talman Ave., Chicago, Ill. 60629. Visi aukotojai gauna kvitus ir jų aukos atleidžiamos nuo federalinių mokesčių. Vietovėse, kur veikia rėmėjų skyriai, aukos įteikiamos skyrių valdyboms, kurios išduoda kvitus.

L. K. Religinės Šalpos Rėmėjų Vyriausioji Valdyba