PREMIJŲ ĮTEIKIMO IŠKILMĖS

     Šių metų konkursui buvo atsiųsta mažiau straipsnių, negu paprastai gaudavome. Vertinimo komisija nutarė I ir V premijos neskirti, bet paskyrė dvi antrąsias premijas (po 100 dol.) Ninai Gailiūnienei ir Gražinai Kriaučiūnienei. III premija atiteko Nijolei Gražulienei, o IV — Daliai Staniškienei.

     Vertinimo komisija taip pat pasiūlė temą ateinančių metų konkursui — Geras draugas—retas paukštis. Tad ir skelbiame šią temą dvidešimtajam “Laiškų lietuviams” straipsnio konkursui. Ši tema gali būti rašoma ir beletristine forma. Konkurso sąlygos tos pačios, kaip ir praėjusių konkursų. Straipsniai turi pasiekti redakciją iki 1979 m. vasario mėn. 1 dienos. Skiriame keturias premijas: I — 150 dol. (jai mecenatą jau turime — dr. Leoną Kriaučeliūną); II — 100 dol. (mecenato dar nėra); III — 75 dol. (ši premija bus sudaryta iš šių metų likučių — 50 dol. Bronės ir Prano Vitų ir 25 dol. Vinco Kuliešiaus); IV — 50 dol. — Stefanija Rudokienė, kuri yra nuolatinė šios premijos mecenatė nuo 1961 metų, tęsdama savo vyro a.a. dr. Antano Rudoko pradėtą tradiciją.

     Šiais metais, redaktoriui išvykus į Australiją, premijų įteikimo iškilmes gražiai suorganizavo administratorė Aleksandra Likanderienė, padedant redakcijos nariams. Jai, redakcijos nariams ir p. Reginai Andrijauskienei bei Vandai Aleknienei labai nuoširdžiai dėkoju. Taip pat didelė padėka mecenatams, vertinimo komisijai ir programos dalyviams: Živilei Numgaudaitei, Povilui Matiukui ir Manigirdui Motekaičiui.

     Meninė programa buvo tikrai įdomi ir puikiai atlikta. Tad visai suprantamas administratorės jaudinimasis, kad buvo nedaug publikos (žr. jos sralpsnį šiame numeryje). Ji rašo, kad dėl to “ašaros graužia akis”. Suprantama—kiek triūso, klek vargo, o koks įvertinimas! O aš prisipažinsiu, kad man ne ašaros graužia akis, bet kumštis gniaužiasi iš pykčio (jei kas tuo piktintųsi, tegul paskaito šiame numeryje Gražinos Kriaučiūnienės straipsnį apie pyktį). Kai sutinki Jaunimo Centre ar kur nors kitur skaitytojus, tai jie apipila visokiais komplimentais, gražiausiais žodžiais giria “Laiškus lietuviams”, bet kai ateina metinė šventė, kai kviečiame visus pabendrauti, drauge pasidžiaugti ir pasigėrėti menine programa, kuri beveik visuomet yra aukšto lygio, tai įvyksta taip, kaip toje evangelijoje aprašyta: kviestieji svečiai neatėjo į vaišes, nes vienas vedė pačią, kitas įsigijo jaučių jungą, trečias ėjo pirktos nuosavybės apžiūrėti... Bet tiems, kurie atėjo, nuoširdus ačiū!

     Ateinančiais metais, kai bus dvidešimtojo — sukaktuvinio konkurso premijų įteikimo iškilmės, tikimės sulaukti visų mūsų Čikagoje bei priemiesčiuose gyvenančių skaitytojų ir bičiulių.

Juozas Vaišnys, S.J.

LAIŠKAI LIETUVIAMS — Tėvų Jėzuitų leidžiamas religinės ir tautinės kultūros mėnesinis žurnalas. Redakcinė kolegija: Juozas Vaišnys, S.J. (atsak. red.), Antanas Saulaitis, S.J., Anicetas Tamošaitis, S.J. Redakcijos nariai: Danutė Bindokienė, Algirdas Grigaitis, Vytautas Kasniūnas, Nijolė Užubalienė, Danutė ir Gediminas Vakariai. Administratorė — Aleksandra Likanderienė. Viršelis ir skyrių vinjetės—-Jūratės Eidukaltės-Okura. Adresas: 2345 W. 56th Street, Chicago, IL 60636. Telefonas 737-8400. Nekalto Prasidėjimo Šv. Marijos Seserų spaustuvė, - Putnam, CT 06260. Metinė prenumerata — 6 dol., atskiras numeris — 60 centų.