•    Lietuvių Rašytojų draugijos 1000 dol. premija (mecenatas Lietuvių fondas) paskirta poetei Danguolei Sadūnaitei už eilėraščių rinkinį "Baltas ievos medis".

•    Leningrado stačiatikių metropolito rūpesčiu Sov. Sąjungoje išleistos dvi įvairių kompozitorių religinės plokštelės. Ar su jomis nebus taip, kaip su lietuvišku Naujuoju Testamentu, kurio išleista tiek mažai, kad tik nedaugelis galėjo įsigyti?

•    Penkiuose kontinentuose yra 47 katalikų universitetai: 19 Lotynų Amerikoje, 17 Europoje, 6 Šiaurės Amerikoje, 4 Azijoje, vienas Afrikoje. Kolegijų ir kitų aukštųjų mokyklų yra irgi nemažas skaičius.

•    Į Popiežišką mokslų akademiją įstojo: Nobelio laureatas, virologas, Massachusetts technologijos instituto profesorius David Baltimore; Nobelio laureatas, Cambridge univ. prof, indas Har Gobind Khorana; Nobelio laureatas vokietis Feodor Lynen, Miuncheno ląstelių tyrimo instituto direktorius; Nobelio laureatas danas Aage Bohr, pasižymėjęs atradimais fizikos srity; Paryžiaus univ. fizikos prof. Andre Blanc-Lapierre; mikrobiologe, Čekoslovakijoje gimusi, Brazilijoje dirbanti Hohanna Dobereiner; australas mokslininkas Sir Albert William Liley, negimusių kūdikių fiziologijos specialistas; brazilas genetikos prof. Crodowaldo Pavan, dėstąs Sao Paulo universitete; kosminių skridimų biologinių aspektų tyrėjas Massachusetts technologijos univ. prof. Alexander Rich; čekų kilmės kanadietis Kalifornijos technologijos univ. psichologijos prof. Karl Wiesner ir dar du italai profesoriai: Giuseppe Colombo ir Giuseppe Moruzzi.

•    JAV teologų sąjungos pirmininku yra išrinktas jėzuitas kun. Avery Dulles.

•    Kun. Joseph Bragotti, vadinamų Veronos tėvų žurnalo redaktorius, išvyko į Ugandą redaguoti tos pačios vienuolijos mėnesinį krikščioniškojo formavimo žurnalą. Jis pasiryžęs dirbti, nežiūrint to krašto diktatoriaus Amino vykdomo krikščionių persekiojimo.

•    Teroristai Rodezijoje nužudė du misijonierius: brolį Peter Edmund Geyermann, 38 m., ir brolį Andrew George von Arx, 45 m.. abudu Marianhill vienuolijos nariai. Misijos rektorius kun. Angelman Dylong teroristų sužeistas šūviu į galvą. Misijoje yra mišri baltųjų ir negrų mokykla.

•    Du paminklai, skirti pagerbti atminimą nužudytų negimusių kūdikių, bus pastatyti Portsmouthe, Ohio. Įrašas parinktas toks: "Atminti šešis milijonus kūdikių, kurie tapo aukomis JAV Aukščiausio teismo sprendimo iš 1973 m. sausio 22 d. Sprendimas davė teisę be teismo žudyti nekaltus asmenis, laukiančius gimimo".

•    Japonijoje katalikų ir protestantų mokslininkai jungtinėmis jėgomis išvertė į japonų kalbą Naująjį Testamentą. Tas darbas užėmė 13 metų. Bus išleista šį rudenį.

•    Švč. Širdies kongresas įvyks rugsėjo 13 -17 d. Hazletone, Pa., JAV-se.

•    JAV-se nemoterystėje negrų naujagimių 1976 m. buvo 50,3% — beveik dvigubai, palyginus su 1965 m., baltųjų nelegalių gimimų 1976 m. buvo 7,7% — beveik dvigubai daugiau negu 1955 m., kada tokių gimimų tebuvo 4%.

•    Paulius VI, kalbėdamas į 20 JAV vyskupų, atvykusių į Vatikaną, ragino sustiprinti pamaldumą į Švč. Sakramentą, keliant tą reikalą pamoksluose ir kitomis progomis.

•    Rumunai rytų apeigų katalikai Čikagoje paminėjo 30 m. sukaktį nuo to, kaip jų tėvynėje pradėta persekioti Bažnyčia: 1948 m. buvo uždrausta rytų apeigų katalikybė, įkalinti 6 vyskupai, tūkstančiai tikinčiųjų ir dvasiškių, atimta nuosavybė, verčiant 1,6 mil. bizantinių rytų apeigų rumunų katalikų jungtis su komunistinės vyriausybės kontroliuojama stačiatikių bažnyčia.

•    Paulius VI birželio 21 d. atšventė 15 m. popiežiavimo sukaktį. Ta proga išreiškė susirūpinimą, kad tik žmonija atsisakytų atominio sunaikinimo. Savo žodyje popiežius taip pat pasidžiaugė, kad Šv. Sosto diplomatinės pastangos yra sėkmingos. Ragino tautas susilaikyti nuo ginklavimosi rungtynių. Apgailestavo, kad vyksta žudynės, priespauda, kovos. Pažymėjo, kad jo paties tikslas yra įgyvendinti Vatikano II suvažiavimo nutarimus. Popiežius kalbėjo į susirinkusią 9000 žmonių minią. Dabar popiežius Paulius VI turi 80 metų. Yra gimęs 1897 m. rugsėjo 26 d. Concesio vietovėje, Italijoje.

•    JAV Kolumbo vyčiai per 1977 metus įvairiose vietovėse yra per 7 milijonus valandų pašventę dirbdami savoj aplinkoj su jaunimu, ligoninėse, našlaitynuose ir įvairiuose bažnytiniuose darbuose. Be to, jie suaukojo 20,5 mil. dolerių labdaros ir kitiems geriems tikslams. JAV-se Kolumbo vyčių yra netoli 800 skyrių.

•    Libano krikščionys išgyvena daug pavojų. Birželio 28 d. buvo užpultas vienas krikščionių kaimas ir jame nužudyti 22 žmonės.

•    Du vokiečių jėzuitai Rodezijos misijonieriai: kun. Gregor Richter, 42 m., ir brolis Bernard Lisson, 69 m., buvo sukilėlių birž. 27 d. nušauti misijų ligoninėje. Tuo būdu birželio mėnesį komunistų treniruoti negrai partizanai Rodezijoje nužudė net 15 misijonierių ir jų šeimų narių. Dauguma buvo nekatalikų misijonieriai. Nužudytasis brolis Lisson jau buvo darbavęsis misijose net 40 metų.

•    Čikagoje įsteigiamas kurčių katalikų centras. Tai St. Hedvigs Mission, 2441 N. Washtenaw.

•    Juozas Šileikis 1977 m. gruodžio 21 d„ nepaisydamas jokių pavojų, Lietuvoje iš Šiaulių ant savo pečių nunešė didžiulį kryžių į Kryžių kalną.