“LAIŠKU LIETUVIAMS” KONKURSAS

     Ateinančių metų pradžioje švenčiame “Laiškų lietuviams” 30 metų sukaktį. Sukaktuvinių metų proga skelbiame dvidešimt pirmąjį straipsnio konkursą. Konkurso temos: 1. Laišku lietuviams” vieta mūsų spaudoje; 2. Kaip aš suprantu tikėjimą; 3. Mišrių šeimų klausimas. Mišri šeima gali būti tautiniu, religiniu, o taip pat ir kultūriniu atžvilgiu.

     Rašinys turi būti ne ilgesnis kaip 3000 žodžių, pasirašytas slapyvardžiu ir, įdėjus savo tikrąją pavardę, adresą bei telefoną į atskirą vokelį, atsiųstas redakcijai iki 1980 m. kovo mėn. 1 dienos. Tas pats asmuo gali rašyti visomis trimis temomis. Už geriausius rašinius skiriamos 4 premijos: I — 150 dol. (mecenatai dr. Milda ir Stasys Budriai), II — 100 dol. (mecenatai Bronė ir Jonas Veselkai), III — 75 dol. (mecenatas Vytautas Vizgirda), IV — 50 dol. (mecenatė Stefanija Rudokienė).

     Premijos bus įteiktos “Laiškų lietuviams” iškilmingos vakarienės metu balandžio mėn. 13 d. Jaunimo Centre.

ADMINISTRACIJOS PRANEŠIMAS

     Skaitytojų patogumui administracija laikosi tokios tvarkos: žurnalo prenumerata kiekvienam pratęsiama automatiškai, nebent iš anksto būtų pranešta, kad skaitytojas toliau nebenori gauti žurnalo. Už šių ir ankstyvesniųjų metų žurnalo siuntinėjimą neužsimokėjusieji yra prašomi kaip galima greičiau tai padaryti. Taip pat pageidaujama, kad už ateinančius metus būtų mokama metų pradžioje. Siunčiant prenumeratos mokestį yra daug saugiau naudoti čekius ar “money order”. Jau yra buvę atvejų, kad, siunčiant grynais, nei laiškas, nei pinigai administracijos nepasiekdavo. Čekius prašome rašyti “Laiškai lietuviams” arba “Letters to Lithuanians” vardu. Metams — 8 dol.

ATSIŲSTA PAMINĖTI

Antanas Rubšys. RAKTAS Į NAUJĄJĮ TESTAMENTA. II dalis. Bendrija: organizacija. “Krikščionis gyvenime” leidinys nr. 17. Kieti viršeliai, 424 psl., kaina 9 dol., prenumeratoriams — 6,75 dol.
Birutė Vilkutaitytė-Gedvilienė. TIKRASIS KETURAKIS IR JO RAŠTAI. Išleido Keturakio dukros ir sūnūs Klevelande 1979 m. 322 psl., kaina nepažymėta. Knygoje įrodoma, kad tikrasis komedijos “Amerika pirtyje” autorius yra Juozas Vilkutaitis-Keturakis.
SANTARA - ŠVIESA. 25 metų sukaktuvinis leidinys. Atsakomingasis redaktorius Valdas V. Adamkus. Išleido Algimanto Mackaus knygų leidimo fondas 1979 m. Kieti viršeliai, 159 psl., kaina 6 dol.
J. Burkus. ARTI TIKSLO. “Sūduvos” leidinys, 809 Ramble St., Hot Springs, AR 71901. 256 psl., kaina 6 dol. (Žiūr. recenziją šiame numeryje).

LAIŠKAI LIETUVIAMS — Tėvų Jėzuitų leidžiamas religinės ir tautinės kultūros mėnesinis žurnalas. Redaktorius — Juozas Vaišnys, S.J. Redaktoriaus pavaduotojas — Antanas Saulaitis, S.J. Redakcijos nariai: Danutė Bindokienė, Algirdas Grigaitis, Vytautas Kasniūnas, Kristina Parėštytė, Nijolė Užubalienė, Danutė ir Gediminas Vakariai. Administratorė — Aleksandra Likanderienė. Viršelis ir skyrių vinjetės — Vilijos Eivaitės. Adresas: 2345 W. 56th Street, Chicago, IL 60636. Telefonas 737-8400. Nek. Prasidėjimo Šv. Marijos Seserų spaustuvė, Putnam, CT 06260. Metinė prenumerata — 8 dol., atskiras numeris — 80 centų.