Spausdinti

DVIDEŠIMT KETVIRTASIS “LAIŠKŲ LIETUVIAMS” KONKURSAS

   Dvidešimt ketvirtasis konkursas bus atskirai suaugusiems ir jaunimui. Suaugusiems skiriama tema — Šiandieninės šeimų problemos. Čia galima rašyti apie įvairiausias šeimų problemas: pasiruošimas šeimos gyvenimui, santykiai tarp vyro ir žmonos, tarp tėvų ir vaikų, kas padeda šeimoms išsilaikyti, kas jas griauna, pavydas šeimoje, skyrybos, neištikimybė, mišrios šeimos (religiniu, tautiniu, išsilavinimo atžvilgiu), problemos, vykstant gyvenmo permainoms ir t.t.

   Jaunimui skiriame šešias temas: 1. Kaip vertinti mūsų jaunimo tikėjimą? 2. Jaunimo pažiūra į moralę. 3. Užuot keikus tamsą, geriau uždegti bent mažą žvakutę. 4. Ar nauda, ar našta būti lietuviu svetimame krašte? 5. Ar galima išlikti lietuviu be lietuvių kalbos? 6. Vyresnieji nesuprantami: vienaip kalba, kitaip elgiasi.

   Vyresniųjų rašinio ilgumas turėtų būti maždaug 2000-3000 žodžių, jaunesniųjų — gali būti trumpesnis. Straipsniai, pasirašyti slapyvardžiu, įdėjus atskirame vokelyje savo tikrąją pavardę, adresą ir telefoną, turi pasiekti redakciją ne vėliau kaip 1983 m. kovo mėn. 15 dieną.

   Vyresniesiems skiriamos trys premijos: I — 200 dol. (mecenatai Gediminas ir Sofija Mickevičiai), II — 150 dol. (mecenatas Vytautas Vizgirda), III — 100 dol. (mecenatė Veronika Janušaitienė). Jaunesniesiems skiriamos taip pat trys premijos: 1 — 75 dol. (mecenatas N.N.), II — 50 dol. (mecenatė Stefanija Rudokienė), III — 25 dol. (mecenatas N.N.).

   Jaunimo konkurse gali dalyvauti asmenys iki 25 metų amžiaus, o vyresniųjų — visi. Laimėtojams premijos bus įteiktos “Laiškų lietuviams” metinėje šventėje gegužės mėn. 1 d. Jaunimo Centre.

   Meninę programą atliks solistė Rūta Pakštaitė.

“LAIŠKŲ LIETUVIAMS” EKSKURSIJOS

   Ketvirtoji “Laiškų lietuviams” ekskursija turėtų įvykti šių metų birželio mėn. 4—22 d. Rašome turėtų įvykti, nes jeigu tuoj visi neužsiregistruos, kas planuoja ekskursijoje dalyvauti, tai ji neįvyks. Daug kas yra pareiškę norą dalyvauti, bet užsiregistravusių dar nėra daug. Tad jeigu norite vykti į Skandinaviją su mūsų ekskursija, tuoj pat registruokitės. Ši ekskursija tikrai turėtų būti įdomi, planuojame aplankyti Daniją, Norvegiją, Švediją ir Suomiją. Kelionė, įskaitant maistą, pirmos klasės viešbučius, ekskursijas ir arbatpinigius, iš Niujorko — 2295 dol., iš Čikagos —    2435 dol. Registruokitės šiuo adresu: American Travel Service Bureau, 9727 S. Western Avenue, Chicago, IL 60643. Tel. (312) 238-9787.

   Kadangi pernai labai gerai pavyko ekskursija į Ispaniją, Liurdą ir kitus Europos miestus, tai kai kurie pageidauja panašios ekskursijos ir šiais metais. Numatome kelionę į Madridą, Liurdą, Paryžių š.m. rugpjūčio 27 d. iki rugsėjo 10 d. Jos kaina: iš Niujorko — 1795 dol., iš Čikagos —    2045 dol. Ir į šią kelionę prašome kaip galima greičiau registruotis tuo pačiu adresu.

LAIŠKAI LIETUVIAMS — Tėvų Jėzuitų leidžiamas religinės ir tautinės kultūros mėnesinis žurnalas. Redaktorius — Juozas Vaišnys, S.J. Redaktoriaus pavaduotojas — Antanas Saulaitis, S.J. Redakcijos nariai: Danutė Bindokienė, Algirdas Grigaitis, Vytautas Kasniūnas, Marija Stankus-Saulaitė, Nijolė Užubalienė, Gediminas Vakaris. Administratorė — Aleksandra Likanderienė. Adresas: 2345 W. 56th Street, Chicago, Illinois 60636. Telef. 737-8400. Nekalto Prasidėjimo Šv. Marijos Seserų spaustuvė, Putnam, CT 06260. Metinė prenumerata — 8 dol., atskiras numeris — 80 centų.