KOKIOS MOTERYS PATINKA VYRAMS

     Daug bendravimo problemų aptaria psichoterapeutas C. Osborn savo knygoje “Sutuoktinio pažinimo menas”. Tyrimai teigia, kad labiausiai vyrams patinka tokie moterų bruožai:

     1.    Švelnumas, meilumas. Apklausa parodė, kad daugelis neištekėjusių moterų yra arba per daug agresyvios, arba per daug kuklios. Vyrai nesąmoningai vengia tokių moterų.

     2.    Gyvumas, nuoširdus gyvybingumas. Natūralus betarpiškas reagavimas į žmones ir aplinką.

     3.    Nuoširdus, nesąmoningas moteriškumas. Svarbu ne vien išorė. Tikrai moteriška moteris suvokia save kartu kaip moterį ir kaip asmenį. Ji emociškai subrendusi, pasitikinti savimi, nesistengia dominuoti vyrams ar su jais konkuruoti. Ji neagresyvi. Kažkas yra pasakęs: “Kada esate šalia tokios moters, jūs jaučiatės vyru”.

     4.    Sugebėjimas mylėti. Tikra moters meilė gerbia kitą asmenybę, jos norus, leidžia jai būti pačiai savimi, bet kartu apgaubia rūpesčiu ir globa. Kita vertus, myli jus tokį, koks esate.

     Visi norime meilės, bet, kaip teigia daugelis psichologų ir psichiatrų, mokame ir sugebame mylėti tik tada, kai buvome patys mylimi vaikystėje.

     5. Inteligentiškumas. Vyrai nevengia inteligentiškų moterų. Vengia tik protingesnių už save, agresyvių ir rungtyniaujančių. Deja, dauguma tokių moterų visai nesuvokia, kad jos tokios yra.

     Kai kurie psichiatrai tiki, kad visi emociniai sutrikimai atsiranda dėl to, kad žmogus nesijaučia mylimas. Žmogų valdo galingas noras būti reikalingu kitam. Moterys nori būti mylimos tokios, kokios yra, o vyrai — už tai, ką jie daro. Stebėkite vaikus: jau šešerių metų mergaitė nori, kad ja kiti žavėtųsi, o berniukas giriasi tuo, ką jis nuveikė, ko pasiekė.

     Jei šeimoje nėra nuoširdaus bendravimo, gilaus abipusio supratimo, jei nesugebama išreikšti ir valdyti savo jausmų (ypač pykčio), tai paneigtieji jausmai susitelkia pasąmonėje ir iš ten prasiveržia kokiu emociniu negalavimu ar fizine liga. Taigi ir šia prasme—sveika dvasia sveikame kūne.

INDIJOS ATEITIS

     Delio demografinio centro duomenimis, Indijoje 2030 metais gyvens daugiau žmonių negu Kinijoje. Mat Kinijoje daug dėmesio skiriama “šeimos planavimo” klausimams. Įvairiais būdais valstybė skatina mažinti gimstamumą. Kinijoje šiuo metu gyvena apie vienas milijardas žmonių, kasmet padaugėja 9 milijonais. Indijoje dabar yra 750 milijonų gyventojų, bet metinis prieauglis — 16 milijonų.

NUO KO PRIKLAUSO GREITIS

     Zoologai palygino įvairių rūšių žinduolių kūno matmenis ir didžiausius jų greičius. Šiuo pažiūriu išanalizavus 107 įvairius žvėris, paaiškėjo, kad gyvūno greitis yra tiesiogiai proporcingas jo kūno masei.

     Pavyzdžiui, naminės pelės nesugeba bėgti greičiau kaip 13 km per valandą, o didesni gyvūnai bėgioja greičiau. Tačiau šios priklausomybės riba yra 120 kg kūno masė. Sunkesni žvėrys, pvz., begemotai ir drambliai, bėgioja lėčiau.

     Pagal šiuos apskaičiavimus, žvėrių pasaulio čempiono titulas priklauso gepardui, trumpas distancijas galinčiam nubėgti iki 110 km per valandą. Antra vieta — Š. Amerikoje gyvenančiai šakotaragei antilopei, bėgiojančiai iki 100 km per valandą greičiu. Tai greičiausias žolėdis žvėris. Apskritai žolėdžių ir jais mintančių plėšrūnų greičiai dažniausiai būna maždaug vienodi.