Trisdešimt antrasis “Laiškų lietuviams” konkursas

    Ateinančiais metais “Laiškų lietuviams” metinė šventė ir konkurso premijų įteikimas bus balandžio mėn. 14 d., tad laiko dar yra daug, bet jau dabar skelbiame konkursą, kad laiku galėtų parašyti ir atsiųsti straipsnius konkurso dalyviai iš Lietuvos. Konkurse gali dalyvauti ir jaunimas, ir suaugusieji. Jaunimas turi būtinai pažymėti, kad tai jaunimo rašinys. Jeigu nebus pažymėta, straipsnis bus dedamas į suaugusiųjų grupę. Suaugusiems bus taikomi didesni reikalavimai negu jaunimui.

    Bus galima rašyti laisvomis temomis, bet tik iš šitų keturių sričių: 1. Religija, 2. Tautybė, 3. Šeima, 4. Jaunimas. “Laiškai lietuviams” yra religinės ir tautinės kultūros žurnalas, ypatingą dėmesį kreipiąs į šeimų ir jaunimo problemas. Užtat ir temos iš šių sričių derinasi su žurnalo pobūdžiu.

    Straipsnių apimtis suaugusiems turėtų būti maždaug 4-9 mašinėle rašytų puslapių, o jaunimo —    bent dviejų mašinėle rašytų puslapių, bet pageidaujama ir ilgesnių. Straipsniai pasirašomi slapyvardžiu ir įdedamas atskiras vokelis su tikrąja autoriaus pavarde ir adresu bei telefonu. Straipsniai turi pasiekti redakciją iki kovo mėn. pirmos dienos. Premijos : I — 200 dol., II -    150., III — 100 dol., IV — 75 dol., V — 50 dol.

“Laiškų lietuviams” ekskursija

    Planavome šiais metais ekskursiją į Lietuvą, bet dėl nepalankios padėties Lietuvoje ją atidedame kitiems metams. Šių metų rudenį, turbūt rugsėjo mėn. 27 d., manome vykti į Portugaliją, aplankyti Fatimą, paskui į Ispaniją ir Maroką. Daugiau informacijų duosime kitame numeryje.

Nuoširdi padėka “Laiškų lietuviams” rėmėjams 50 dol. aukojo M. Peteraitienė

Po 40 dol. aukojo: J. ir O. Keraminai, A. ir S. Kikilai, T. ir E. Varankai, J. ir V. Janušaičiai, kun. K. Trimakas.

30 dol. aukojo A. Vygantienė.

25 dol. aukojo Brighton Parko Namų savininkų draugija.

Po 15 dol. aukojo: Br. Zdanienė, A. Žemaitaitis.

Po 10 dol. aukojo : M. Kapačinskienė, B. Kūkalis, N. Gabienė, J. Petrauskas, R. Petkevičius, Ir. Kerelienė, A. Keniausis, K. Palčiauskas, R. Borris, Tėvai marijonai, E. Kiela, M. Raugienė, A. ir L. Stepaičiai, O. Čerškuvienė, I. Rimkūnas, O. Remeikienė, D. Juras, H. Laucius.

Po 5 dol. aukojo: M. Galeckas, Ag. Bigelis, V. Mažeika, M. Opanavičius, B. Micpovylius, J. Bujauskas, M. Kušlikas, A. Stonys, S. Jurskytė, P. Nekrošius, Z. Stanickas, V. Grėbliūnas, R. Šilgalis, T. Slikas, J. Gasperas, L. Kybartas, B. Neverauskas, O. Barauskas, V. Kelmelis, P. Macnorius, G. Mozūraitis, J. Ališauskas, J. Rejeris, E. Sirutis, A. Povilaitienė, K. Petrikienė, J. Baukys.

LAIŠKAI LIETUVIAMS — Tėvų Jėzuitų leidžiamas religinės ir tautinės kultūros žurnalas. Redaktorius — Juozas Vaišnys, S.J. Redaktoriaus pavaduotojas — Antanas Saulaitis, S.J. Redakcijos nariai: Danutė Bindokienė, Vytautas Kasniūnas, Jonas Kuprys, Nijolė Užubalienė, Gediminas Vakaris. Techn. redaktorė — Teresė Pautieniūtė-Bogutienė. Administratorė — Aleksandra Likanderienė. Adresas: 2345 W. 56th Street, Chicago, IL 60636-1098 Tel. (312) 737-8400. “Draugo” spaustuvė. Metinė prenumerata — 15 dol., atskiras numeris - 1,50 dol.