Spausdinti

Trisdešimt antrasis “Laiškų lietuviams” konkursas

     Ateinančiais metais “Laiškų lietuviams” metinė šventė ir konkurso premijų įteikimas bus balandžio mėn. 14 d., tad laiko dar yra daug, bet jau dabar skelbiame konkursą, kad laiku galėtų parašyti ir atsiųsti straipsnius konkurso dalyviai iš Lietuvos. Konkurse gali dalyvauti ir jaunimas, ir suaugusieji. Jaunimas turi būtinai pažymėti, kad tai jaunimo rašinys. Jeigu nebus pažymėta, straipsnis bus dedamas į suaugusiųjų grupę. Suaugusiems bus taikomi didesni reikalavimai negu jaunimui.

     Bus galima rašyti laisvomis temomis, bet tik iš šitų keturių sričių: 1. Religija, 2. Tautybė, 3. Šeima, 4. Jaunimas. “Laiškai lietuviams” yra religinės ir tautinės kultūros žurnalas, ypatingą dėmesį kreipiąs į šeimų ir jaunimo problemas. Užtat ir temos iš šių sričių derinasi su žurnalo pobūdžiu.

     Straipsnių apimtis suaugusiems turėtų būti maždaug 4-9 mašinėle rašytų puslapių, o jaunimo —   bent dviejų mašinėle rašytų puslapių, bet pageidaujama ir ilgesnių. Straipsniai pasirašomi slapyvardžiu ir įdedamas atskiras vokelis su tikrąja autoriaus pavarde ir adresu bei telefonu. Straipsniai turi pasiekti redakciją iki kovo mėn. pirmos dienos. Premijos : I — 200 dol., II —    150., III — 100 dol., IV — 75 dol., V — 50 dol.

“Laiškų lietuviams” ekskursija

     Šių metų rugsėjo 27 d. išvykstame į labai įdomią septyniolikos dienų ekskursiją. Aplankysime Ispaniją, Portugaliją ir Maroką. Įdomiu sutapimu, rugsėjo 27 d. prasideda jėzuitų įsteigėjo šv. Ignaco metai (jis gimė Ispanijoje prieš 500 metų). Pavažinėsime ir tomis vietomis, kur jis gyveno, mokėsi, dirbo. Ispanijoje aplankysime Madridą, Salamanką (čia šv. Ignacas studijavo), Seviliją, Granadą, Toledą. Dvi dienas pailsėsime prie žavingo pajūrio — Marbella. Portugalijoje būsime Lisabonoje ir Fatimoje, kur mūsų viešbutis bus visai prie Marijos šventovės. Žinoma, keliaudami, tiek Portugalijoje, tiek Ispanijoje, galėsime stabtelti ir kitose įdomiose vietovėse, pvz., šv.Teresės gimtajame Avilos mieste. Iš Ispanijos laivu persikelsime į egzotišką Maroką. Namo grįšime spalio 13 dieną.

     Šios įdomios ekskursijos kaina tikrai nėra didelė — tik 2495 dol. Ilgiau nelaukdami, registruokitės šiuo adresu: American Travel Service Bureau, 9727 s. Western Ave., Chicago, IL 60643. Tel. 312-238-9787.

Elenos Ciplijauskinės stipendijų fondas prie L.K.M. Akademijos

     Prof. dr. Birutė Ciplijauskaitė savo motinos atminimui įsteigė stipendijų fondą. Stipendija yra kasmetinė 1.500 dolerių, skiriama studentui ar studentei, ruošiantiems doktoratą iš Lietuvos istorijos arba, vadovaujant prof. dr. Pauliui Rabikauskui, S.J., rengiantiems spaudai Lietuvos istoriją liečiančius dokumentus Romos archyvuose. Suinteresuoti studentai prašomi kreiptis į Lietuvių Katalikų Mokslo Akademijos Centro valdybą, Piazza della Pilotta 4, 00187 Roma, Italia.

LAIŠKAI LIETUVIAMS — Tėvų Jėzuitų leidžiamas religinės ir tautinės kultūros žurnalas. Redaktorius — Juozas Vaišnys, S.J. Redaktoriaus pavaduotojas — Antanas Saulaitis, S.J. Redakcijos nariai: Danutė Bindokienė, Vytautas Kasniūnas, Jonas Kuprys, Nijolė Užubalienė, Gediminas Vakaris. Techn. redaktorė — Teresė Pautieniūtė-Bogutienė. Administratorė — Aleksandra Likanderienė. Adresas: 2345 W. 56th Street, Chicago, IL